SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Gizli düşman: Diş eti hastalığı!

Bu haber 29 Ekim 2018 - 16:08 'de eklendi.

TORBALI’DAKİ Hamam Sokağı’nda 1 yıldır hizmet veren Dentapolis Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesinde yeni bir doktor daha hasta kabulüne başladı. Diş eti hastalıkları ve cerrahisi uzmanı Uzm. Dt. Tuğçe Zeytinci, artık Torbalılı hastalarına hizmet verecek. 29 yaşındaki Periodontoloji Uzmanı Zeytinci, Marmara Üniversitesi’nden mezun olurken, uzmanlığını Kocaeli Üniversitesi’nden aldı. Uzm. Dt. Tuğçe Zeytinci, Dentapolis Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde diş eti hastalıklarının yanı sıra implant tedavisi, gömülü 20’lik diş çekimi gibi rahatsızlıklara bakacak. Öte yandan, Dentapolis Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi daha kaliteli hizmet verebilmek için saat 20.30’a kadar açık olduğu bildirildi.

DİŞ ETİ HASTALIĞI AĞIZ SAĞLIĞININ GİZLİ DÜŞMANI

PERİODONTOLOJİ Uzmanı Dt. Zeytinci, ayağının tozuyla bir açıklama yaptı ve diş eti hastalığının ağız sağlığının gizli düşmanı olduğunu belirtti. Uzm. Dt. Zeytinci, Periodontal (diş eti) hastalıkların toplumun yaklaşık yüzde 90’ını etkileyebildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Diş eti hastalıkları gingivitis (basit diş eti hastalığı) ve periodontitis (ilerlemiş diş eti hastalığı) olarak ayrılır. Basit diş eti hastalığı olarak tanımlanan gingivitis, ağız hijyeninin yeterli olarak sağlanamadığı durumlarda oluşan diş eti hastalıkları grubunu temsil ediyor. Gingivitis, en basit tanımıyla diş eti iltihabıdır ve diş etlerinin ağız ortamındaki dental plağa, plak içerisinde çok sayıda bulunan mikroorganizmaya karşı verdiği ilk yanıttır. Diş etlerinde kanama, kaşıntı, şişlik, kırmızılık ve hassasiyet gibi tipik belirtileri olur.”

SAĞLIKLI DİŞ ETİNİN ÖZELLİKLERİ NELER?

SAĞLIKLI diş etinin sıkı kıvamlı, tıkız, gül kurusu pembe renkli olup kurutulduğunda mat özellik gösterdiğini belirten Uzm. Dt. Tuğçe Zeytinci, diş etlerinde hastalık olup olmadığının teşhisinde öncelikle bu sağlıklı diş eti kriterlerinin bilinmesinin çok büyük önem taşıdığını anlattı. Uzm. Dr. Zeytinci, şöyle konuştu: “İlerlemiş diş eti hastalığı olarak adlandırılan periodontitisin, basit dişeti hastalığından farklı olarak, dişin kök yüzeyini, diş kökünü saran kemiği ve bu iki doku arasındaki bağ dokusunu yok eden iltihabi bir hastalık. Periodontitis, tedavi edilmemiş olan gingivitisin ilerlemiş haline benzetilebilir. Genellikle hastayı rahatsız edecek boyutlara ulaştığında, ne yazık ki ileri düzeyde harabiyetlere neden olmuş demektir. Eğer hastalık ilerlemiş düzeydeyse dişetinde apse oluşumu görülebilir. Hastalar genellikle bu durumu, dişten kaynaklanan iltihabi bir durum sanarak, ağrı ile diş hekimine başvuruyor.”

TEDAVİ NASIL YAPILIR?

DENTAPOLİS’te çalışan uzman diş hekimi tedaviye yönelik şu ifadeleri kullandı: “Periodontal hastalıkların esas sebebi ağız ortamında yaygın olarak bulunan mikrobiyal dental plaktır. Aynı zamanda ağız kokusu ve diş çürüğü gibi pek çok problemin temel sebebidir. Dental plağın uzaklaştırılabilmesi amacıyla diş fırçası, diş macunu, ağız çalkalama suyu, ara yüz fırçası, diş ipi gibi ağız hijyenine yardımcı araçlardan yararlanılmalıdır. Günlük olarak en az 2 kere, 2-3 dakika süreyle dişlerin doğru bir şekilde fırçalanması ve fırçalamaya ek olarak diş ipi ya da ara yüz fırçası ile diş aralarının temizlenmesi gerekmektedir. Günlük kişisel oral hijyen uygulamalarının yanında rutin olarak 6 aylık periyotlarla herhangi bir şikayet bulunmasa dahi hekim kontrolü erken teşhis ve tedavi şansı açısından çok büyük önem taşır.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.