SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Gençler 6 ayda iş sahibi olacak

Bu haber 21 Kasım 2020 - 2:40 'de eklendi.

ASO-SEM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Tütek, İŞKUR ile birlikte yürüttükleri Mesleki Eğitim Gelişim Programı (MEGİP) ile amaçlarının gençleri 3-4 yıllık tecrübeye altı ay gibi kısa bir sürede eriştirmek olduğunu belirterek,

Ankara Sanayi Odası Sürekli Eğitim Merkezi (ASO-SEM), Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile ortak yürüttüğü ve Sincan Organize Sanayi 1 Bölgesi’nde kurduğu Mesleki Eğitim Gelişim Programı (MEGİP) projesi ile birçok iş koluna alanında bilgili eğitmenlerle birlikte işinde uzman bireyler yetiştirerek istihdama katkı sağlıyor. Herhangi bir yerden mezun olma şartının olmadığı, 18 yaşını doldurmuş her bireyin katılabileceği ve vatandaşlık şartı aranmayan kurslarda endüstriden sanayiye, tekstilden mobilya döşemeciliğine kadar birçok alanda tamamen ücretsiz eğitimler veren ASO-SEM’de amaç hem işsizlik problemini ortadan kaldırmak hem de istihdama katkıda bulunmak. 6 aylık iki dönemden oluşan eğitim periyodunda kursiyerler ilk 3 aylık dönemde ASO-SEM’de haftanın 3 günü eğitim görüp, ardından 2 gün ileride çalışanı olacağı firmada staj eğitimi alıyor. Kursiyerler ikinci 3 aylık dönemde ise bu kez 5 gün işletmeye giderek hem adaptasyon sürecini aşıyor hem de oryantasyon eğitimi almış oluyor. Eğitim gören tüm kursiyerlerin masrafları ise ASO-SEM ve İŞKUR tarafından karşılanıyor. Kursiyerler aynı zamanda bu 6 aylık eğitim sürecinde günlük 89 lira cep harçlığı alıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.