SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dahi çocuklara online yapay zekayla eğitim

Bu haber 08 Ocak 2021 - 6:10 'de eklendi.

Türkiye’de sayıları üç milyonu bulan üstün ve parlak zekalı öğrencilere ülkenin her yerinden ulaşabilmeleri için online eğitim sistemi kuruldu. Bisatek online eğitim sistemiyle üstün zekalı çocuklara sanal öğretmenli özel eğitim verilecek.

Dünyanın her ülkesinde eğitim sistemi normal zeka seviyesindeki çocukların düzeyine göre tasarlandığı için normal zeka seviyesinin üzerindeki çocuklar potansiyellerini gerçekleştirme, ilgi alanları ve yeteneklerine göre gelişme olanağı bulamıyor. Türkiye’de bu açığı kapatmak için Maltepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Dr. Ayşe Cilacı Tombuş ve Dr. Önder Tombuş tarafından Bisatek online eğitim sistemi kuruldu. Öğrenci, rehber öğretmen ve velilere yönelik yenilikçi bir eğitim platformu ile ekosistemi geliştirmek amacıyla yola çıkan şirket, üstün ve parlak zekalı öğrencileri eğitecek.Bisatek’in kurucusu Dr. Ayşe Cilacı Tombuş, üstün ve parlak zekalı öğrencilere yönelik Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan online eğitim ve rehberlik platformu ve Bisatek’in çalışmalarını anlattı. Bu platformda öncelikli olarak ülkedeki üstün ve parlak zekalı gençlerin gereksinimine yönelik hizmet ve içeriklerin yanı sıra veli ve öğretmenlere de destek olacak bir ekosistem tasarlandığına dikkat çeken Tombuş, “İstatistiklere göre toplumun yüzde 2’si üstün zekalı, yüzde 15’i parlak zekalı bireylerden oluşmaktadır. Türkiye’de bu sayı yaklaşık üç milyon öğrenciyi kapsıyor. Ancak ülkemizde bu insan kaynağının çok küçük bir kısmı ilave eğitim alabilmektedir. Bu konuda tüm programlardaki içerik yeni kurulmaya başlanan özel kurslar ve destek odaları dahil olmak üzere dünya standartlarının çok gerisinde. Biz kendi çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yaptığımız araştırmalarda bu konudaki eksikliği görüp çalışmalara başladık” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.