SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Covid-19’dan korunmak için eldiven kullanmak yerine elinizi yıkayın

Bu haber 22 Ekim 2020 - 21:24 'de eklendi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Dr. Öğretim Üyesi Neşe Çelik Covid-19 virüsü ile mücadelede maske, mesafe ve temizlik kurallarını hatırlatarak el yıkamanın nasıl yapılması gerektiğini anlattı ve eldiven kullanmanın el yıkama yerine geçmeyeceğini söyledi.

Dr. Öğretim Üyesi Çelik, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan ve bulaşıcılığı çok yüksek olan Covid-19 hastalığının ağız ve burnumuzdan çıkan damlacıklar yoluyla geçtiğini belirtti. Çelik, “Bizler öksürürken, hapşırırken, konuşurken veya nefes alıp verirken farkında olmadan ağız ve burnumuzdan gözle göremediğimiz damlacıkları bulunduğumuz ortama yayarız. Maske, ağız ve burundan çıkan damlacıkların yayılmasında önemli bir bariyerdir. Ancak maske olmadığı zamanlarda özellikle ellerimizle ağız ve buruna yapılan temas, çevreden alınan mikroorganizmayı vücudunuza taşıyabileceği gibi, sizde olan mikroorganizmayı da çevreye taşıyabilir. Bunun için yapmamız gereken ellerimizle ağız ve buruna dokunmamaktır. Bir diğer yapmamız gereken ise ellerimizi sık sık yıkayarak farkında olmadan ağız ve burnumuza dokunduğumuzda mikroorganizmayı vücudumuza taşımamaktır.” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.