SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çin’e bor taşıyan ihracat treni sınır kenti Kars’a geldi

Bu haber 31 Ocak 2021 - 3:53 'de eklendi.

Türkiye’den ilk kez Çin’e bor madeni taşıyan ihracat treni sınır kenti Kars’a geldi. Rusya’ya gönderilen ilk blok ihraç treninin ise sabaha doğru kentte gelmesi bekleniyor.

Ankara Gar’ından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla uğurlanan, Bakü-Tiflis- Kars Demiryolu Hattı üzerinden Çin’e yapılan bor ihracatındaki ilk tren Kars Tren Garı’na vardı. Çin’e Bor madeni taşıyan tren, Tren Garı’nda yapılacak gümrük işlemlerinin ardından Gürcistan’a hareket edecek.Öte yandan Türkiye ile Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova arasında işletilecek ilk blok ihracat treni sabah doğru 03.30 sıralarında Kars’a gelmesi bekleniyor.Işık Çapanoğlu

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.