SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çilek üreticisi hasat için gün sayıyor

Bu haber 11 Şubat 2022 - 0:47 'de eklendi.

Arslanlar Mahallesi’ndeki çilek tarlalarından hasat için geri sayım başladı. Bu yıl, verim oldukça iyi.

TORBALI’NIN geniş tarım arazilerinde yaz sebze ve meyvelerinin ekimi büyük bir hızla devam ediyor. Üreticiler bu yıl geçtiğimiz hasat sezonundaki sıkıntıları yaşamamak amacıyla tedbiri elden bırakmayarak fideler için gerekli bütün gübre ve ilaçlamaları yaptı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da en fazla domates ekimi yapılması beklenirken Torbalı’da üretimi son yıllarda yaygınlaşan ürünlerin başında gelen çelik hasadına birkaç ay kaldı.

HER yıl üreticilerin üreticisi istediği karı bırakan ve ilçede sadece Arslanlar Mahallesinde üretimi yapılan çilek hasadında geri sayım başladı. Seralarda yetiştirilen bu çilekler özel damlama sulama sistemiyle sulanıyor.

ÇİLEKLER genellikle seralarda yetiştirilerek özel damlama sulama sistemiyle sulanıyor. Damla su ile ürün suya değmediği gibi çilekte çürüme de meydana gelmiyor. Üretimi zahmetli olduğu kadar  masrafları da yüksek olan çileğin hasadının yaklaşık olarak 3 ay sürmesi bekleniyor. Ürünün kilosu üretim maliyetlerine göre her yıl değişim gösteriyor. Geçtiğimiz yıllara nazaran zor üretim koşulları ve artan maliyetlere paralel olarak bu çilek üreticiliğinde azalma yaşanırken, mevcut çilek arazilerinde  bu sezon rekoltenin yüksek olması ön görülüyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.