SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çığ faciasının kahraman operatörü: ‘O ışık sayesinde kurtuldum’

Bu haber 04 Şubat 2021 - 13:21 'de eklendi.

Geçtiğimiz yıl Bahçesaray karayolunda meydana gelen çığ felaketinden yaralı kurtulan ve ihbarıyla 7 canın kurtulmasını sağlayan iş makinesi operatörü Bahattin Karagülle, camda gördüğü ışık sayesinde hayatta kaldığını söyledi.

Yüksek dağların yamaçlarından geçen Van-Bahçesaray karayolu üzerinde meydana gelen ve 42 kişinin hayatını kaybettiği çığ faciasının üzerinden bir yıl geçti. Bahçesaray ilçesine bağlı Karapet mevkisinde meydana gelen ilk çığ felaketinden yaralı olarak kurtulan kahraman iş makinesi operatörü Bahattin Karagülle, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen faciayı unutamıyor. 2007 yılından bu yana bölgede operatörlük yapan Karagülle, 4 Şubat tarihinde Bahçesaray karayolunu kardan temizlemek için bölgeye gitti. Yol açma faaliyeti sırasında büyük bir çığın meydana gelmesi sonucu yaklaşık 20 tonluk iş makinesiyle uçuruma yuvarlanan Karagülle, sıkıştığı yerden saatlerce kurtulmayı bekledi. Tam umudunu yitirmişken camdan içeriye giren ışık sayesinde kendi imkanlarıyla kurtularak durumu bildirmişti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.