SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çalınan köpeğini bulup getirene 20 bin lira ödül verecek

Bu haber 01 Mart 2021 - 16:06 'de eklendi.

Batman’da dede mesleği olan hayvancılık yaparak geçimini sağlayan İsmail Kılaguz, çobanlık yaparken en büyük yardımcısı olan köpeğinin çalındığını belirterek, köpeğini getirene 20 bin lira ödül vereceğini söyledi.

Yaz aylarında Muş, Bitlis bölgesine giderek hayvanlarını otlatıp, kış aylarında Batman merkez ve ilçelerinde konaklayarak geçimini sağlayan hayvan besicilerinden İsmail Kılaguz, çobanlık yaparken en büyük yardımcısı olan kangal cinsi çoban köpeğinin çalınmasıyla zor durumda kaldığını söyledi. Kılaguz, “Biz, yaz aylarında havalar sıcak olduğunda hayvanlarımızı daha serin olan bölgelere götürüp otlatıyoruz. Kış aylarında ise daha sıcak olan Batman ve civarlarında konaklayarak hayvanlarımızı besliyoruz. Hayvancılık benim dedemden kalma bir meslek ve geçim kaynağımdır. Bölgede bizlere göçer diyorlar. Köpeğim eğitilmiş, benim en büyük yardımcımdı. Dağda her türlü saldırıya karşı beni ve koyunlarımı koruyor, adeta bir çoban gibi koyunlarımı gezdiriyordu. Geçen hafta bu civarda görünen kamyonet tipi bir araçla çalınarak götürüldüğünü duydum. Köpeğim benim en büyük yardımcımdı. Onu bana getirsinler onlara isterseler başka köpek veririm ya da 20 bin lira para vereceğim. Yeter ki köpeğimi geri getirsinler” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.