SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Burun etleri birçok nedene bağlı olarak şişebilir’

Bu haber 11 Şubat 2021 - 13:50 'de eklendi.

Burun etlerinin başta alerji olmak üzere sigara tüketimi, hava kirliliği, enfeksiyonlar, burun kemik kıkırdak eğrilikleri gibi nedenlere bağlı olarak şişebildiğini söyleyen Prof. Dr. Tolga Kandoğan,

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümünden Prof. Dr. Tolga Kandoğan, baş ağrısı olmak üzere birçok rahatsızlığı tetikleyen burun eti şişliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kandoğan, burun etlerinin akciğerler için temiz havayı oluşturduğunu belirterek, “Burun etleri (konka) sağ ve sol burun boşluğuna yerleşmiş üçer adet yapıdır ve vücudun bir nevi kliması gibi çalışır. Burun yoluyla alınan havanın nemlendirilmesi, temizlenmesi ve arındırılma işlemini gerçekleştirir. Akciğerlerimiz için sağlıklı bir havanın oluşmasını sağlar. Öyle ki burun yoluyla alınan hava, kaç derece olursa olsun, akciğerlere girmeden önce vücut ısısına yani 36,5-37 dereceye ulaşır” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.