SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Buram buram temiz hava

Bu haber 06 Temmuz 2023 - 7:30 'de eklendi.

Şehrin sıkıntısından kaçan, şifa bulmak isteyen Dağtekke Köyü’ne akın ediyor. Köyde satılan organik ürünler ise ziyaretçileri cezbediyor. Köy nüfusu hafta sonu 5 katına çıkıyor.

TORBALI’NIN Dağtekke Köyü, yaz kış ziyaretçilerin akınına uğruyor. Ülkenin dört bir yanından gelen vatandaşlar, halk arasında ‘Şifalı Su’ olarak adlandırılan sudan alabilmek için sıra bekliyor. Böbrek taşı başta olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği iddia edilen sudan almak için köye akın eden vatandaşlar, aynı zamanda köyde satışa sunulan organik ürünlere ulaşma imkânına kavuşuyor.

DOĞASI ve güzelliğiyle insanları cezbeden köyde satışa sunulan gözlemeler de bir o kadar beğeniliyor. Gözleme satışı yapan bayanlar ayda 3 bine yakın gözleme sattıklarını, vatandaşların taleplerinin yüksek olduğunu söyledi.

ÖZELLİKLE hafta sonları binlerce kişinin akın ettiği Dağtekke Köyü, adeta bayram yerine dönüyor. Köyün temiz havası ve tarihi yapısı nedeniyle ailecek gelen vatandaşlar, su sırasının kendilerine gelmesini beklerken piknik de yapabiliyorlar. Köy meydanında bulunan kahvehane ve gözleme evinin yanı sıra, vatandaşlar kasaptan et alarak hazır mangallarda pişirip yiyebiliyorlar. Öte yandan şu sıralar köyde meşhur olan mantar türlerinden olan Çıntar büyük ilgi görüyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.