SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Beyşehir Gölü’nün su kaynakları da kurudu

Bu haber 08 Ocak 2021 - 6:15 'de eklendi.

Konya ve Isparta ili sınırları içerisinde yer alan Beyşehir Gölü’nü besleyen su kaynaklarından bir tanesi olan ve Leylekler Tepesi ile tarihi su değirmeninin önünden geçen Kargılı Deresi de bu yıl yaşanan kuraklık sebebiyle tamamen kurudu. Derenin kuruması ile birlikte gürül gürül suların aktığı değirmen önündeki şelale de Ocak ayına gelinmesine rağmen susuz görüntüler sergiliyor.

Adaköy Mahallesi Muhtarı Ahmet Şanal, Beyşehir Gölü’nün önemli su kaynaklarından bir tanesi olan Adaköy Mahallesi’ndeki içerisinde ördek ve kazların yüzdüğü Kargılı Deresi’nin bu yıl yaşanan kuraklıktan dolayı tamamen kuruması nedeniyle şelalerinden de su akışının olmadığını belirtti. Dedegöl dağ sırasının sularını toplayan Kargılı Deresi’nin sularının hemen yanı başındaki su değirmeninin uzun yıllar önce kullanıldığı dönemlerde çarklarını döndüren bir akarsu konumunda olduğunu ve yine üstündeki köy mezarlığındaki ağaçlarda yer alan leylek yuvalarının bulunduğunu hatırlatan Şanal, şunları kaydetti:

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.