SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Beyin pili ile parkinson hastalığının zamanı geri alınıyor’

Bu haber 22 Eylül 2020 - 3:45 'de eklendi.

Parkinson hastalığında başlangıçta ilaç tedavisi uygulandığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh, “Ancak ilaç tedavisine yeterli yanıt vermeyen, hastalık bulgularını yoğun yaşayan veya şiddetli ilaç yan etkileri nedeniyle ilaçtan eskisi gibi yarar göremeyen Parkinson hastalarında beyin pili, başarılı sonuçlar veriyor. Başkalarına bağımlı bir hayat süren Parkinson hastaları için beyin pili ‘hayata bağlanmak’ anlamına geliyor” dedi.

Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER), Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh, Parkinson hastalığının etkili tedavi yöntemlerinden biri olan beyin pili uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.Dr. Zırh, Parkinson hastalığının beyindeki ‘dopamin’ üreten nöronların kaybedilmesi ile ortaya çıkan bir hareket bozukluğu hastalığı olarak bilindiğini belirterek, “Bu hücreler dopamin adı verilen bir madde salgılar. Hücrelerdeki hasar sonucu yeterli dopamin oluşamadığında ise Parkinson hastalığının belirtileri ortaya çıkmaya başlıyor. Parkinson, halk arasında ‘titrek felç’ olarak biliniyor. Ülkemizde yaklaşık 150 bin civarında Parkinson hastası bulunduğu tahmin ediliyor” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.