SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Aydın’da taksiler dezenfekte edildi!

Bu haber 13 Mayıs 2020 - 18:40 'de eklendi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, dezenfekte istasyonunda yüzlerce taksiye hizmet veriyor.

Yeni tip Korona virüs önlemleri doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca ticari taksilere için bir genelge yayınladı. Genelgeyle taksilerin haftada bir defa dezenfekte edilmesi, dezenfekte edildiğine dair belgenin olması ve maske kullanımının zorunlu hale getirilmesi gibi kurallar konuldu. Genelge doğrultusunda harekete geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi, dezenfekte istasyonunda taksicilerin işini kolaylaştıracak adımları attı.  Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Temizlik Şube Müdürlüğü ekipleri alınan kararlar kapsamda yüzlerce taksiyi dezenfekte etti. Dezenfekte edilen taksilerin şoförlerine genelge de yer aldığı şekliyle “Gerçekleştirilen işlemin tarihi ve kimin tarafından yapıldığını gösteren belge” verildi ve hijyen kitleri hediye edildi.

taksi---10.jpg

Aydın Şoförler, Taksiciler, Otobüsçüler, Minibüsçüler ve Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Tüm ticari taksilerimizin hijyen temizliği yapıldı. Hijyen temizliği sonrasında kendilerine belgeleri verildi. Ayrıca arkadaşlarımıza takmaları gereken ve müşterilerimize vermeleri gereken maskeler ve el dezenfektanları da taksilerde kullanılmak üzere verildi. Bu hizmet dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi personeli, bürokratlarına, yöneticileri ve Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  Taksi Şoförü Atilla Akgün ise dezenfekte uygulamasının hem taksici esnafının hem de Aydınlı vatandaşların sağlığı için önemli bir hizmet olduğuna dikkat çekerek, “Belediyemiz bize bu hizmeti sunmamış olsa gidip başka şirketler ile anlaşıp yaptırmamız gerekecekti. Biz esnafın için çok büyük bir rahatlık kolaylık ve hijyen açısında çok güzel bir uygulama oldu. Bu hizmetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.   Aynı hizmetten yararlanan bir başka taksi şoförü olan Cengiz Yoltay ise “Bu işlemden memnun kaldık, taksici arkadaşlarım adına Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyoruz.” dedi.

medyaege.com

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.