SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Aliyev: “Azerbaycan’ı Türkiye’ye bağlayan ikinci bir demiryolu ağı oluşturulacak”

Bu haber 15 Şubat 2021 - 18:15 'de eklendi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgalden kurtarılan Füzuli, Zengilan, Laçın ve Cebrayıl illerini ziyareti sırasında, “Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçası olan Nahçıvan ile birleşmesi de bu açıklama belirtiliyor. Ayrıca bu demiryolu altyapısı Türkiye’ye kadar uzanacak ve Azerbaycan’ı Türkiye’ye bağlayan ikinci bir demiryolu ağı oluşturacak” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mihriban Aliyev’a ve kızları Leyla Aliyev’a ile işgalden kurtarılan Füzuli, Zengilan, Laçın ve Cebrayıl illerini ziyaret etti. Aliyev, Gülebirt köyünde Azerbaycan bayrağını öperek göndere çektikten sonra yaptığı konuşmada, “Bugün kurtarılmış topraklara döndüm. Bugün bu topraklarda çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların yürütülmesinin amacı, işgalden kurtarılmış toprakların bir an önce eski haline getirilmesi, böylece insanların buraya dönüp bu topraklarda yaşasınlar.Bugün Gülebirt köyündeki hidroelektrik santralinin açılışı. Laçın bölgesinin kurtarılmasının üzerinden 2 aydan az bir süre geçti. Bir buçuk ay sonra hidroelektrik santrali burada faaliyete geçti. Asıl mesele şu ki bu istasyonun hizmete girmesinden sonra burada üretici güçler oluşturulacak ve böylece doğamızı verimli bir şekilde kullanacağız” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.