SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Akpınar, “17 bin öğrenci KKTC’ye nasıl gelecek ?”

Bu haber 24 Şubat 2021 - 13:33 'de eklendi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanı Serhat Akpınar, pandeminin üniversiteler üzerindeki olumsuz etkisinin azaltılması için önemli açıklamalarda bulundu. KKTC Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’na ithafen, “Bizim hayat kaynağımız öğrencilerimiz fakat öğrencilerin adaya getirilmesi için hükümette herhangi bir hareketlenme yok. 17 bin öğrenci KKTC’ye nasıl gelecek?” dedi.

“Öğrenciler adaya sadece bir mesajla gelemez”Pandemi dolayısıyla fiziksel eğitime ara veren üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmek için planların yapılmasıyla birlikte Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanı Serhat Akpınar Kıbrıs’ta okuyan öğrencilerin yaşadığı problemleri dile getirdi. Serhat Akpınar ayrıca yaşanan problemlerin biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini talep ederek açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Basından nisan ayında üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlayacağını ve 17 bin öğrencinin geri getirileceğini öğrendik. Ancak bunca yıllık deneyimimle bu öğrencilerin buraya sadece bir mesajla gelemeyeceğini söylemek zorundayım. Belli bir zaman diliminde adaya gelemeyen ve kayıt yaptıramayan öğrencilerin muhaceret sorunları var. Bu sorunları bir an önce çözülmesi gerekiyor.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.