Torbalı Belediyesi, afet durumlarında sahipsiz ve evcil hayvanların güvenli şekilde kurtarılmasını sağlamak amacıyla kapsamlı bir Hayvan Arama ve Kurtarma Eğitimi düzenliyor.
EĞİTİM programı 1-2 Aralık 2025 tarihlerinde Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi ile Enkaz Eğitim Sahası’nda gerçekleştirilecek.
GENİŞ BİR İÇERİK SUNULACAK
KAYIT zorunluluğu bulunan ve kontenjanı sınırlı olan eğitimde, hayvanlara ilk yardım uygulamalarından teknik kurtarma yöntemlerine kadar geniş bir içerik sunulacak. Katılımcılara, hayvan davranışları, köpekli arama teknikleri ve acil durumlarda uygulanacak standart prosedürler konusunda uzman ekipler tarafından uygulamalı bilgi aktarılacak.
HAK-TİM ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPABİLECEK
EĞİTİMİN sonunda tüm katılımcılara resmi katılım belgesi verilecek. Torbalı Belediyesi, ilçe belediyelerinin Afet İşleri ile Veteriner İşleri Müdürlükleri’nin HAK-TİM üzerinden başvuru yapabileceğini belirterek, hayvanların afet anlarında daha güvenli şekilde kurtarılmasını sağlayacak bu eğitimin önemine dikkat çekti.















