SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

300 yıllık sarnıç kültür merkezi oluyor

Bu haber 27 Şubat 2021 - 13:44 'de eklendi.

Osmanlı döneminde bölgenin su ihtiyacını karşılayan Sadabad Sarnıcı, Kağıthane Belediyesi tarafından restore edilerek kültür merkezine dönüştürüyor. Restorasyonun yüzde 60’lık kısmının tamamlandığı sarnıcın yılsonuna kadar açılması planlanıyor.

Kağıthane Belediyesi tarafından Merkez Mahallesi Eyüp Sultan Caddesi’nde bulunan 300 yıllık Sadabad Sarnıcı’nın rölöve, restitüsyon ve restorasyon projesinin yüzde 60’lık kısmı tamamlandı. Yılsonuna kadar açılması planlanan sarnıcın kültür merkezine dönüştürülmesi planlanıyor. Restorasyon çalışmaları sırasında toprağa gömülü olan yapının beden duvarları kazıp içindeki toprak ve molozları tamamen temizledi. Yapı, içine ve dışına sonradan ilave olan kısımlardan arındırıldı. Çimento esaslı sıvalar raspalanarak derzleri açıldı. Yapının sıvaları yenilenirken, duvarların eksik kısımları aslına uygun olarak tamamlandı. Tek katlı taş yapı 6,5 metre yükseklikte ve 210 m2’lik alanı kapsıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.