SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

200 yıllık mağarada asırlık mesleği sürdürüyorlar

Bu haber 04 Şubat 2021 - 13:20 'de eklendi.

Gaziantep’te bulunan 200 yıllık mağarada kendir üreten ustalar, el yapımı tezgahlarda eski tekniklerle bir asırdır üretim yapıp Türkiye’nin her yerine ürün gönderiyor.

Şehreküstü Mahallesi’nde asırlık kendir geleneğini yaşatan ustalar, fabrikalardan temin ettikleri atık iplikleri 200 yıllık olduğu tahmin edilen Sulu Mağara’da işliyor. Asırlardır var olan bir mesleğin son temsilcileri olarak ayakta durma mücadelesi veren ustaların nemli ortamda ilerleyen teknolojiye rağmen el yapımı tezgahlarda ürettikleri kendirler, file, hamak, balıkçı ağı ve çeşitli malzemeleri bağlamada kullanılıyor. Ahşaptan yapılan çıkrıklarda ve eski el yapımı tezgahlarda kendir ve kendirin birçok çeşidini üreten ustalar, yoğun talep gören mallarını Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyor.“60 yıldır bu işi yapıyorum”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.