SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

2 yaşındaki Ege’den engelsiz yaşama en büyük adım

Bu haber 17 Ekim 2020 - 2:42 'de eklendi.

İzmir’in Konak ilçesinde, belediyenin hayata geçirdiği “Engelsiz Yaşam Köyü” 2 yaşındaki Ege’nin hayatını değiştirdi. Merkezde fizyoterapi gören Down sendromlu minik Ege, önce emeklemeyi sonra yürümeyi öğrendi.

Konak Belediyesinin Eşrefpaşa Hastanesinin arka tarafında, Alman Kulesi Evleri denilen bölgede kurduğu Engelsiz Yaşam Köyü, engelleri ortadan kaldıracak ilk adımlarından birini 2 yaşındaki Ege’yle birlikte attı.Hayata özel bir çocuk olarak gözlerini açan Down Sendromlu Ege Şen’in hayatı, Konak Belediyesinin Engelli Bireyleri Koruma ve Eğitim Vakfıyla (EBKOV) birlikte kurduğu Engelsiz Yaşam Köyünde değişti. Annesinin yaklaşık 10 önce, on sekiz aylıkken Engelsiz Yaşam Köyüne getirdiği Ege, yürümek bir yana emekleyemiyor, kalçasının üzerine oturarak ve sürünerek hareket ediyordu. Down Sendromlu bireylerin kas tonuslarının yumuşak ve eklemlerinin de gevşek olması nedeniyle, Ege’nin emeklemesi de yürümesi de gecikmişti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.