SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Zirve yine domatesin

Bu haber 05 Haziran 2022 - 19:52 'de eklendi.

Torbalı’da üreticinin önceliği yine domates oldu. Domates bu yıl içerisinde ekimi yapılan mahsuller arasında ilk sıradaki yerini korudu. Domatesin hasadına önümüzdeki günlerde başlanması bekleniyor

TORBALI’DAKİ tarımsal üretim pek çok ili geride bırakıyor. Coğrafyası ve iklimiyle çeşitli sebze ve meyvelerin yetiştirildiği Torbalı’da yetiştirilen ürünler, ülkenin pek çok noktasındaki pazarlara gönderiliyor.

YAZ dönemine girildiğinde domates, tane mısır ve pamuk üretiminde üs olan ilçe, kış sezonunda ise yerini pırasa, kereviz, karnabahar ve enginara bırakıyor. Torbalı’daki tarım arazilerinde bir yıl içerisinde en fazla ekim alanına sahip olan toprak mahsulü bu yıl da zirvedeki yerini korudu.

VERİLERLE TORBALI

TORBALI’DA tarım arazilerine en fazla ekilen ürünler arasında domates liderliğini korudu. Geçtiğimiz yıllarda en çok üretimi yapılan domatesin bu yılda 37 bin 895 dekarlık alana ekimi gerçekleştirildi

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.