SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Zeytinyağında fiyatlar çok yükseldi

Bu haber 20 Ocak 2021 - 10:03 'de eklendi.

Torbalı’da son 2 yıldır zeytin hasat oranında düşüş yaşanırken zeytinyağı fiyatları ise arttı. Geçen sene satış fiyatı 20 lira olan zeytinyağının fiyatı 30 liraya kadar çıktı. Zeytinyağının fiyatının artmasıyla üreticiler rahat bir nefes aldı

TORBALI’DAKİ tarım arazilerine dikimi yapılan nar, armut, şeftali, incir ve mandalina ağaçlarının belirli aralıklarla bakımları yapılarak hasat işlemi gerçekleştiriliyor. Ağaçların büyümesi ve gerekli oranda sulama yapılmasıyla hasat yapılan ürün miktarı sürekli olarak artıyor.

İLÇE de 62 bin beş yüz dekarlık alanla en fazla dikim yapılan ağaç olan zeytin ağaçlarında da geçtiğimiz haftalarda hasat başladı. Ağaçların cinsinden ve yağışların az olmasından dolayı son iki yıldır hasat ortalaması düştü

ZEYTİNYAĞI GEÇTİĞİMİZ YILA KIYASLA 10 LİRALIK BİR FİYAT ARTIŞ GÖSTERDİ

ZEYTİNYAĞI üreticiler iki hasat sezonunda rekoltenin az olmasından dolayı bekledikleri oranda kar yapamadı. Üretim maliyetlerinin artmasıyla ekonomik açıdan sıkıntı bir sürece giren zeytinyağı üreticiler zeytinyağının litre fiyatının artmasıyla borçlarını ödeyebilecek konuma geldi.

ASİT oranına göre fiyatı değişen zeytinyağının bir litresine geçtiğimiz yıla kıyasla 10 liralık bir fiyat artış gösterdi. İlçede bir litre zeytinyağı 25 ile 30 lira arasında satılmaya başlandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.