SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Zeytinyağı fiyatı üreticinin yüzünü güldürdü

Bu haber 23 Aralık 2023 - 1:57 'de eklendi.

Yağlık ve sofralık zeytin hasadına başlanmasıyla birlikte zeytinyağı fabrikalarındaki yoğunluk had safhaya ulaştı. Fiyatlar üreticinin yüzünü güldürdü…

TÜRKİYE’DE zeytin üretiminin yoğun olarak yapıldığı noktalardan biri olan Torbalı’da; zeytinyağı fabrikalarında yoğunluk oluştu. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte asırlık zeytin ağaçlarından toplanan zeytinler, kentin çeşitli noktalarında bulunan fabrikalarda zeytinyağı yapılıyor. Düşük rekolte nedeniyle litre fiyatı 220 TL’den başlayan zeytinyağı, üreticisinin yüzünü güldürdü.

“REKOLTENİN ÇOK DÜŞÜK OLMASINDAN DOLAYI FİYAT ARTIŞLARI MEYDANA GELDİ”

BÖLGENİN önemli geçim kaynaklarından olan zeytinde hasadın sonlarına yaklaşıldığını söyleyen fabrika sahipleri, “Hasadın devam ettiği şehirde zeytinyağı fabrikaları da tam kapasite olarak 24 saat çalışıyor. Bu sene de rekoltenin çok düşük olmasından dolayı fiyat artışları meydana geldi ve çiftçinin de yüzü güldü” dedi.

“REKOLTE DÜŞÜK AMA ZEYTİNYAĞI VERİMİ YÜKSEK”

HASADIN az, fiyatların da yüksek olduğunu söyleyen çiftçiler ise, “Yok yılında hasadına başladık ama zeytinde yağ verimi yüksek olduğu için bizleri de mutlu edecek şekilde tenekelerimiz yağlarla doldu ve çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.