SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Zeytinde yüksek rekolte bekleniyor

Bu haber 11 Haziran 2022 - 22:40 'de eklendi.

Türkiye’nin önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden Torbalı’da, önümüzdeki sezon yüksek rekolte beklentisi hakim.

Türkiye’de, yaklaşık 2 milyona yakın zeytin ağacı ile önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden Torbalı’da, önümüzdeki sezon verimin yüksek olması bekleniyor. Kuraklık nedeniyle geçen yıl zeytinde kalite ve rekolte kayıplarının yaşandığı Torbalı ilçesinde, Mayıs sonuna kadar havaların serin gitmesi ve yağışlar nedeniyle zeytin üreticilerini umutlandırdı.

REKOLTE, BU SENE TATMİN EDECEK

Zeytin üreticilerinin hep iyi ve verimli bir mahsul beklentisi taşıdığını söyleyen zeytin üreticisi Özkan Derin, bu sene her şeyin iyi başladığını dile getirerek, “Mevsim yağışları gayet güzel geçti. Üretici zeytinine sahip çıktı. Bakanlık, budama destekleriyle, iyi tarım uygulamaları destekleriyle zeytinciyi sübvanse etti. Zeytinci de bunun karşılığını zeytine verdi diye düşünüyorum. Böyle olunca mahsul tutumları da yavaş yavaş belirmeye başladı. Artık zeytini dalında görebiliyoruz. Böyle giderse zeytin rekoltesinin bu sene tatmin edeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.