SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Zeytin silkeleme makineleri büyük kolaylık sağladı

Bu haber 16 Ocak 2023 - 23:37 'de eklendi.

Torbalı’da zeytin hasadı sona eriyor. Torbalı’nın birçok bölgesinde zeytin ağaçları bulunurken, bu ağaçlardan elde edilen zeytinyağları ise kalite açısından en üst sıralarda yer alıyor. Öte yandan bu sene zeytin silkme makineleriyle toplanan ürünler, üreticiye büyük kolaylık sağladı.

TORBALI’DA geçtiğimiz aylarda başlayan zeytin hasadı yavaş yavaş sona eriyor. Bu yıl rekolteden memnun olan üreticiler tarlaları tek tek terk etti. İki milyon zeytin ağacından yaklaşık on binlerce ton zeytin üreten Torbalı’da hasadını bitiren üreticiler ağaçlarının bakımlarını yapıyor.

ÜRETİCİLER bu yıl ki yağı ise 100 liradan satıyor. Hasat döneminden rekolte olarak memnun olmadıklarını ancak kalite olarak memnun olduklarını belirten Torbalılı zeytinciler, önümüzdeki yıl da verim alabilmek için bakımları ihmal etmeyecek.

BU yıl rekoltenin yüksek olması üreticileri hasat zamanı zeytin silkeleme makinelerine yöneltti. Bölgenin ve ülkenin en kaliteli zeytin üretiminin yapıldığı Torbalı’da çoğu üretici ve toplayıcı bu yıl zeytin hasat makinelerini tercih etti. Üreticileri, kullanılan bu makinelerin ağaca minimum zarar vererek daha hızlı sürede hasat etme imkânı sunduğunu ifade ettiler.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.