SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Zeytin rekoltesi, üreticinin yüzünü güldürdü

Bu haber 30 Ocak 2022 - 2:28 'de eklendi.

Zeytinin kalitesi ve rekoltesi üreticisinin yüzünü güldürdü. Bu yıl hem zeytinlik hem de sofralık zeytinde rekor artış yaşandı.

TORBALI’NIN en önemli geçim kaynakları arasında yer alan zeytin hasadında sona gelindi. Zor şartlarda üretim yapan zeytin üreticisi rekolteden memnun olurken, zeytin ve zeytinyağı fiyatları da çiftçinin yüzünü güldürdü.

ÖZELLİKLE hasat zamanına kısa bir süre yağan yağmurlar zeytinin kalitesini artırırken Torbalı’da oldukça geniş bir alanda üretimi yapılan zeytin sofralık ve yağlık olarak tüketime kazandırılıyor. Yaklaşık 2,5 milyon zeytin ağacının bulunduğu ilçemizde üreticiler ürünlerinin büyük bir kısmını yağ yapılması için fabrikalara satıyor.

ÜRETİCİLER hasat ettiği ürünleri, ağırlıklı olarak Karakuyu’da bulunan Verde Yağ Fabrikası başta olmak üzere ilçedeki diğer zeytinyağı tesislerine verdi. Bu yıl 40 liraya kadar çıkan zeytinyağı fiyatı yağlık zeytin üretimini artırırken, Torbalı’da hasat edilen zeytinler ülkenin 4 bir yanına ihraç ediliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.