SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Zeytin güvesinin düşmanı ‘dijital feromon tuzakları’nın kontrolleri yapıldı

Bu haber 22 Mart 2023 - 1:03 'de eklendi.

Torbalı’nın belli bölgelerine yerleştirilen Dijital Feromon Tuzakları  meyvesini vermeye başladı. Tuzaklar İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından sürekli kontrol altında olduğu öğrenildi

TARIMSAL faaliyetlerde kullanılan kimyasal ilaçların çevre sağlığı, halk sağlığı ve doğal ekolojik dengenin korunması açısından kullanımının mümkün olduğunca azaltılması amacıyla başlatılan Dijital Feromon Tuzak ile Anında Görüntü Projesi ile biyoteknik yöntem olan tuzakların kullanımı dijital çağa taşınıyor.

İZMİR İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında, Torbalı’nın belli bölgelerine yerleştirilen Dijital Feromon Tuzakları zararlı böceklere karşı adeta savaş açtı . 7/24 İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol edilen dijital tuzakların meyvesini vermeye başladığı öğrenildi.

DİJİTAL Feromon Tuzakları  özellikle Zeytin güvesine karşı önemli sonuçlar verdiği öğrenilirken, projenin ilçe genelinde yaygınlaşması bekleniyor. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün çok fazla önem verdiği proje kapsamında zeytin ağaçların zarar görmemesi hedefleniyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.