SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Zeytin fidanı dikiminin tam zamanı!

Bu haber 06 Mart 2023 - 1:00 'de eklendi.

Torbalı’da tarım alanlarının önemli bir bölümünü kaplayan ve gelecek vadeden en önemli tarım bitkisi olan zeytin için fidan dikim zamanı devam ediyor

İLÇEDE ilk yağmurların düşmesiyle beraber zeytin fidanı dikimi de başladı. Zeytin fidanı dikiminin başlamasıyla birlikte de Ziraat Mühendisleri, vatandaşlara fidan dikim ve alımı konusunda tavsiye ve uyarılarda bulundu. İlçeye en uyumlu zeytin fidanının Gemlik ve yağlık zeytininin olduğunu söyleyen Ziraat Mühendisleri, Gemlik zeytininin geniş bir alanda yetişme imkanına sahip olduğunu belirtti. Yetkililer ise vatandaşların fidanları yetki belgesi olan fidancılardan almaları gerektiğini ifade ederek, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

‘EN UYUMLUSU GEMLİK ZEYTİNİ’

GEMLİK zeytininin özellikleri bakımından Torbalı’nın toprağına ve iklimine en uygun zeytin türü olduğunu tespit ettiklerini belirten yetkililer, verim ve kalite bakımından da Gemlik zeytininin daha önde olduğunu söyledi.

‘İLK YAĞMURUN DÜŞMESİYLE ZEYTİN FİDANI DİKİMİ BAŞLADI’

ZEYTİN fidanı dikimi ilk yağmurların düşmesiyle beraber başladığını belirten fidancılık işletmecileri, fidan dikimi konusunda da vatandaşlara tavsiyelerde ve uyarılarda bulundu. “En uygun zeytin Bursa Gemlik’te yetiştirilen Gemlik yağlık zeytinidir. Yağmurların düşmesiyle beraber piyasada her önüne gelen “Ben fidancıyım” deyip ilçemize zeytin fidanı getiriyor. Ama bunların zeytini olmaz. Buralardan getirilen zeytinin çoğu deli zeytindir. Bir de bu getirilen zeytinlerde hastalıklar oluyor ve zirai ilaçlaması yapılmıyor. Vatandaş bu zeytinlerin ucuz olmasına aldanıp alıyor. Vatandaş bu zeytin fidanlarını ekiyor ve 2-3 yıl sonra tekrar yanımıza gelerek, “Bizim zeytinlerimiz neden zeytin vermiyor? Ne yapmamız lazım?” diyor. Bende nerden aldın bu fidanları diye sorduğumda vatandaş bana “Bir adam köye getirmişti, bende aldım” diyor. Sonuçta vatandaş burada zarar ediyor. Neredeysen 4-5 yılı kayboluyor. Bu konuda biz vatandaşları uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.