SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Zeytin cenneti Torbalı

Bu haber 30 Kasım 2021 - 1:51 'de eklendi.

Torbalı, tam bir zeytin cenneti. Özellikle dağ köylerinde önemli geçim kaynaklarından olan zeytin aynı zamanda iyi bir istihdam kaynağı…

TARIMSAL sanayinin gelişmesi ile civar ilçeler arasında bir adım öne çıkan Torbalı’da bu özelliğin pekişmesinde ana ürünlerden biri “zeytin.” Özellikle dağ köylerinde önemli geçim kaynaklarından olan zeytin aynı zamanda iyi bir istihdam kaynağı.

20’YE YAKIN zeytinyağı fabrikasının faaliyet gösterdiği ilçede bu alanda yüzlerce kişi istihdam ediyor. Genelde makine ile toplanılan zeytinler, daha çok zeytinyağı olarak değerlendiriliyor. Zeytin üretimiyle Türkiye’de ilk 5 sırada yer alan Torbalı’da her yıl ortalama 5 milyon litre zeytinyağı elde ediliyor.

BİR zamanlar, köylünün geçim kaynağı olan zeytin, şimdilerde büyük bir sektör oluşturdu. Gün geçtikçe büyüyen sektör, yeni zeytin çeşitlerinin de üretilmesini sağladı. İlçede, Gemlik, Edremit, Ayvalık, Domat ve Memeli gibi zeytin çeşitlerinin üretimi gerçekleştiriliyor. Zeytin üretimi bakımından oldukça verimli topraklara sahip Torbalı Ovası’nda zeytin yaygın olarak Ahmetli, Karakuyu, Yeniköy ve Dağtekke başta olmak üzere dağ köylerinde yetiştiriliyor

ZEYTİNDE hasat Kasım ayında resmen başladı. Binlerce üretici günlerdir zeytin tarlalarına gidiyor. Ürettiği zeytinyağıyla dikkatleri üzerine çeken Torbalı, artık yurt içi pazarından çok yurt dışı pazarında söz sahibi olmaya başladı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.