SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Zeytin çekirdeğinden üretilen yakıt ithal kömüre rakip oldu!

Bu haber 30 Aralık 2020 - 9:05 'de eklendi.

MERKEZİ Ödemiş’te bulunan ve 1954 yılından bu yana hizmet veren Girginler Pelet-Pirina, Torbalılı vatandaşların yakıt ürünü tercih ettikleri firmalar arasında ilk sırada yer alıyor. İçinde bulunduğumuz kış mevsiminde kalorifer yakıtı olarak apartman, mandıra, han ve site gibi ısı gerektiren her yerde kullanılan pelet ve pirina, en çok tercih edilen yakıt olarak ön plana çıkıyor.

TERCİH edilmesinin nedeni ise çevre dostu, ekolojik yakıt olması ilk sırada gösteriliyor. İkinci önemli özelliği ise koku, kül, zehirlenme derdine son vermesi…

PİRİNA, odun peleti, pirina peleti, zeytin çekirdeği gibi yakıt çeşitlerini temin ettiklerini söyleyen Girginler’in Arıkbaşı bayi sahibi Nejat Karadağ, 12 ay boyunca satışlarının devam ettiğinin altını çizdi. 10 yıldır sektörde bulunduğunu anlatan deneyimli işletmeci, sattıklarını yakıtların birçok kullanım alanı bulunduğunu, köydeki kahvehanelerde bile kullanıldığını ifade etti.

BİNBİR emekle toplanıp fabrikalarda yağı çıkarılan, arta kalan posasından da sabun yapılmak için ikinci kez yağı alınan zeytinin atıkları, kurutulduktan sonra preslenerek pirina peletine dönüştürülüyor.

HEM UCUZ HEM DE ÇEVRECİ

TORBALI’DA da bu yakıt çeşidine olan talebin bir hayli fazla olduğunu anlatan Karadağ, “Yağı alınan zeytinden geriye kırılmış çekirdekleri ve kabukları kalıyor. Bunu alarak kurutuyoruz. Daha sonra özel makinelerimizde presleyerek pelet haline getiriyoruz. Buna pirina peleti deniliyor. Pirina peletleri ilçede ve çevre illerde rağbet gören bir ürün. Hem ucuz hem de çevreci” dedi.

NEJAT KARADAĞ, pirina peletlerinin yüksek kaloriye sahip olduğunu ve sobaya atıldığında 4-5 saat ısı verdiğini belirterek, “Evlerin yanı sıra kahvehane ve ekmek fırınlarında da kullanılıyor. Kalorifer kazanlarında da kullanıyor” diye konuştu.

PİRİNA ÇEVRE DOSTU OLMAYA DEVAM EDİYOR

NEJAT KARADAĞ, zeytin atığı prinadan kalorifer ve sanayi yakıtının kalori değerinin 4500 – 5000 kalori olduğunu; kalorifer kazanları, pelet yakıtlı sobalar ile enerji ihtiyacı olan mandıralar gibi işletmelerde, çevre ve doğa dostu yakıt olarak kullanılacağını da sözlerine ekledi.

Girginler Pelet – Pirina İletişim: 0 532 794 84 89

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.