SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Zayıflamak isteyenlerin tercihi mide botoksu

Bu haber 02 Mart 2023 - 0:54 'de eklendi.

Tınztepe Torbalı Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kasım Arık, anestezi gerekmemesi, zahmetsiz olması ve hızlı sonuç sağlaması nedeniyle diyet ve egzersiz ile sonuç alamayan kişilerin sıklıkla mide botoksu yöntemini tercih ettiğini söyledi. Op. Dr. Arık, işlemin sedasyon altında 20 dakika sürdüğünü ifade etti.

VÜCUTTA sağlığı bozacak ölçüde yağ birikmesi anlamına gelen obezite, çağın hastalığı olarak nitelendiriliyor. Günümüzde görülme sıklığı artan obezite vakaları, zayıflama amacı taşıyan farklı yöntemleri gündeme getiriyor. Mide botoksu, son yılların en popüler zayıflama yöntemleri arasında yer alıyor. Mide botoksu uygulaması her ne kadar zahmetsiz olsa da, işlem sonrasında bir beslenme uzmanından yardım almak ve uygun beslenme programları ile yola devam etmek kritik önem taşıyor.

GENEL Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kasım Arık, anestezi gerekmemesi, zahmetsiz olması ve hızlı sonuç sağlaması nedeniyle diyet ve egzersiz ile sonuç alamayan kişilerin sıklıkla mide botoksu yöntemini tercih ettiğine dikkat çekti. Mide botoksu uygulaması ile midedeki düz kasların kasılmasının sınırlandırılarak, mide boşalmasının yavaşlatıldığını anlatan Arık, “Mide botoksunda amaç, kişinin tokluk süresini uzatmaktır. İştahta azalma ve daha az yemek yeme ihtiyacı ile beraberinde kişide makul sürede kilo kaybını sağlar” ifadelerini kullandı.

‘MİDE BOTOKSU SONRASINDA MUTLAKA BİR BESLENME UZMANINDAN YARDIM ALMALIDIR’

MİDE botoksunun etkisinin ortalama 4-6 ay sürdüğünü belirten Op. Dr. Kasım Arık, mide botoksu uygulaması hakkında şunları söyledi: “Mide botoksu geçici bir etkiye sahiptir. Bu süreçten verim alabilmek için kişi doğru beslenme programı ve egzersiz ile destekleyerek süreci hayat tarzı haline getirmelidir. Kişi süreci doğru beslenme ve hayat tarzı değişikliği ile ilerletebilirse botoksun etkisi geçtikten sonra da tekrar kilo alma problemi ile karşılaşmaz. Mide botoksu sonrasında mutlaka bir beslenme uzmanından yardım alınmalıdır.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.