SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yosun ihracatında zirveyi oynuyoruz

Bu haber 03 Ocak 2023 - 1:27 'de eklendi.

Pamukyazı Mahallesi’nde bulunan 42 dönümlük arazide yosun üretimi yapılıyor. Gıda ve ilaç sanayisinde kullanılan yosunun birçok ülkeye ihracatı gerçekleştiriliyor.

TORBALI ovasının tarımdaki verimliliği bir kez daha gündeme geldi. Her mevsimde tarım arazilerinin boş kalmaması ve yetişmeyen meyve sebze türünün oldukça az olduğu ilçede şimdiler de ise yosun üretimi başladı.

PAMUKYAZI Mahallesi’nde 42 dönümlük arazide 6 aydır yosun üretimi yapılıyor. İtalya, Fransa gibi birçok ülkeye ihracatı sağlanıyor. Yeşil altın diye adlandırılan yosunun fiyatları ise oldukça yüksek tarladan çıkış fiyatı kg fiyatı 1000 TL civarında olduğu belirtilmekte.

YOSUN üretiminin yetkilileri, “İran’da ürettiğimiz yosunu Türkiye’de üretmeye başladık, buradan yurt dışına ihracat ediyoruz. Yosun üretimi Çin gibi Asya ülkelerinde yaygın ve gıda ve ilaç sanayisinde yosun bir numaralı protein kaynağıdır” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.