SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yöre dernekleri, birlik kahvaltısında buluştu

Bu haber 07 Kasım 2022 - 2:20 'de eklendi.

Torbalı’da faaliyet gösteren yöre dernekleri, haftasonu birlik ve beraberlik kahvaltısında bir araya geldi. Hemşerilerinin ve Torbalı’nın sorunlarına, taleplerine birlik ve beraberlik içinde çözüm yolları üretmek amacıyla atılan adımda birliğin daha da genişlemesi için çalışılacağı ifade edildi

TORBALI Siverekliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Torbalı Çermikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Torbalı Muş-Bitlisliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Torbalı Ağrılılar Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, Torbalı Vanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Torbalı Mardinliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Torbalı Erzurumlular Derneği ve Dağtekke Köyü Organik ve Yerel Kalkınma Derneği’nin katılımıyla bir birlik ve beraberlik kahvaltısı düzenlendi. Dernek yöneticileri ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşen kahvaltıda gerek hemşerilerinin gerekse Torbalı’nın sorun ve taleplerine ortaklaşa çözüm yolları bulunmasını sağlamak amaçlı bir oluşum kurmak amaçlandığı ifade edildi.

8 DERNEK ORTAK KOMİTE KURACAK

KAHVALTI ile başlayan programda kahvaltının ardından ilk olarak dernek yöneticileri kendilerini tanıtarak bir araya geliş amaçlarına ilişkin kısa konuşmalar yaptı. Başkanların ardından dernek üyeleri ve katılımcılar söz alarak sorun, talep ve önerilerini ifade ettiler. Torbalı’nın tarımsal üretiminden sanayi üretimine, ilçe halkının ihtiyaç ve taleplerinden şikayetlerine pek çok konuya değinildi. Konuşmacıların önerileri doğrultusunda 8 derneğin bir komite kurması ve ortak çalışmalara başlanması kararı alındı. Öte yandan bu birliğin ilerleyen süreçlerde genişletilmesi ve daha kapsayıcı hale gelmesi maksatlı çalışmalar yapılacağı da ifade edildi.

İLÇENİN EN BÜYÜK SORUNU: GARAJ

KONUŞMALAR arasında değinilen konulardan birisi olan ve ilçenin en büyük sorunlarından biri olduğu ifade edilen ilçe garajının olmaması konusuna da derneklerin birlikte çözüm yolları araması konusunda fikir birliği oluşturuldu. Konuşmacıların talep ve önerilerini tek tek not alan dernek yöneticileri, ifade edilen tüm sorun ve önerilerin daha sonra dernek yöneticileri olarak bir araya gelinerek kapsamlı çalışma programı çerçevesinde ele alınacağını ve gerekli mercilere başvuruların ivedi biçimde yapılacağı sözü verildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.