SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yolları bozanlara ceza yazılıyor

Bu haber 21 Kasım 2022 - 14:21 'de eklendi.

Tarım arazilerini süren çiftçilere, Torbalı Çiftçi Malları Koruma Başkanlığından yollar konusunda uyarı geldi. Çiftçilerin traktörlerinin arkasına bağladığı ekipmanlarla yollardan geçerken dikkat edilmesi vurgulanırken, kurala uymayanlara cezai işlem uygulandı

Torbalı’daki verimli tarım arazilerinde her yıl çeşitli ürünler yetiştiriliyor. Hasadı yapılan mahsuller bölgedeki semt pazarlarının yanı sıra ülke genelindeki sebze meyve hallerine gönderiliyor. Torbalı’da yetiştirilen mahsuller fabrikalarda işlenerek yurtdışına da ihraç ediliyor. Nüfusu 200 bini geçen ilçede binlerce kişinin geçim kaynağı olan arazilerde artan sanayi tesislerine rağmen üretim oranı her yıl artmaya devam ediyor.

İlçede yaz hasadını bitiren çiftçiler vakit kaybetmeden yeni ekim sezonu için hazırlıklarına başladı. Üreticiler bu çalışmayı yaparken arazilere giden toprak yollara zarar vermesinin önüne geçmek amacıyla Torbalı Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı denetimlerini sıklaştırdı.

Torbalı Çiftçi Malları Koruma Başkanlığına bağlı bekçiler dört mevsim hasat yapılan tarım arazilerinde sürekli olarak devriye atıyor. Bekçiler, yaptıkları kontrollerde arazilerde gerçekleşen hırsızlık olayları başta olmak üzere çobanların yasak olan yerlerde hayvanlarını otlatmalarına kadar birçok konuyu takip ediyor. Ovada üreticilerin emeklerini koruyan bekçiler, gerekli durumlarda cezai işlemler uygulayarak uyarılarda bulunuyor.

Bekçiler son olarak tarım arazilerini sürerken traktörü ile yoldan dönen üreticilere yönelik kontrollerini sıklaştırdı. Ekipler devriyeleri sırasında tespit ettikleri, tarla sürerken yolu bozanlara gerekli cezai işlem uygulandı. Torbalı Çiftçi Malları Koruma Başkanı Özkan Burgaz, yolların ortak kullanım alanı olduğuna değinerek “Arazilere giden yollar bütün çiftçilerimizin ortak malıdır. Üreticimizin bu konuda biraz daha dikkatli olmasını önemle rica ediyorum. Kurala uymayarak yolları bozanlara cezai işlemler uygulanmaya devam edecektir” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.