SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yoga halkla buluştu

Bu haber 11 Ocak 2023 - 0:08 'de eklendi.

Torbalı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan esneme ve nefes teknikleri (YOGA) kursu, Belediye Kültür Merkezi’nde verilmeye devam ediyor.

BAY ve bayanlara yönelik açılan yoga kursunda kişinin ruhsal ve bedensel yönden huzur bulmasının amaçlandığına dikkat çeken ve yogayı tüm ilçeye yaymak istediklerini belirten yetkililer, “Yoga, zenginlerin rahatlamak ve dinlenmek için yaptığı bir egzersizdir. Ama biz bu algıyı yıkarak, bünyemizde ücretsiz olarak kurslarımızı veriyoruz” dedi.

HAFTANIN belirli günlerinde düzenlenen yoga kursuna, pek çok kişi ilgi gösteriyor. Sertifikalı deneyimli hocaların eğitim verdiği ücretsiz kursta, ruh, beden ve zihin sağlığının nasıl bir arada tutulacağına dikkat çekildi.

YETKİLİLER, “Modern çağın hastalığı olan stresten uzaklaşmak için bay ve bayanlarımız kursumuza ilgi gösterdi. Böylelikle burada hem güvenli bir ortam, hem de birliktelik sağlandı” dedi.

EĞİTMEN Birgül Turan ise yaptığı açıklamada, “Yoga kendine bağlı güven inşa etmenin ve elinden gelenin en iyisini hissetmenin minnettarlığı ile derinden yaşamanın kişisel bir yolculuğu.
Yoga birçoğumuz için hala lotus pozundan ileri gitmeyen meditatif bir hal yada
Yıllardır yoga denince sosyal medyada çok esnek akrobatik poz paylaşımları görüyoruz. Doğruyu söylemek gerekirse Çok güzel görünüyolar.
ıpta kullanılan Latince bir deyim vardır, ‘’Pirimum nihil nocere.’’ Tercümesi ‘’önce zarar verme’’ demektir.
Yoganın ilk kuralı ‘’AHİMSA’’ yani ‘’ŞİDDETSİZLİK’’ olduğunu biliyormuydunuz? Ahimsanın tıpta ki önce zarar vermeme ilkesinden ayrıldığı nokta, yogada kendinden başlayarak zarar vermemeyi öngörürüz
Bedenimizin sınırlarını ve yeteneklerini keşfederek uzun vadeli çalışmalarla geliştirebiliriz. Bazı pozları ise belki bedenimiz hiçbir zaman izin vermeyeceğini kabul ederek ve saygı duyarak yolculukta yer almalıyız.
Yoga başladığımda kelebeğin kanatlarında tüm renkler beliriverdi hayatımda. Dünya telaşı içinde kaybettiğim beni buldum diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.