SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yıldız, mecliste konuştu: ‘800 Trilyon borçlanma ile ilgili bilgi kirliliği var!’

Bu haber 08 Nisan 2021 - 21:31 'de eklendi.

Torbalı belediye meclisi nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Mecliste açıklama yapan Başkan Vekili Özkan Yıldız, ‘800 trilyon borçlanma’ konusuyla ilgili bilgi kirliliğinin bulunduğunu söyledi.

TORBALI Belediye Meclisi nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un yokluğunda meclisi meclis birinci başkanvekili Prof. Dr. Özkan Yıldız yönetti. İlk mahalli idareler seçimine kadar görev yapacak meclis katip üyeleri, meclis birinci ve ikinci meclis başkan vekillerinin yanı sıra bir yıl süreyle görev alacak daimi belediye encümenleri, bütçe ve kesin hesap komisyon üyeleri, imar komisyon üyeleri, hukuk komisyon üyeleri, fon yönetim komisyon üyeleri ile deprem ve afet komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. Mecliste en önemli maddelerden biri de Pancar’ı, Pancar’daki sanayicileri ve Ayrancılar trafiğini çok yakından ilgilendiren Pancar OSB Otoyol kavşağıyla ilgili madde oldu.

800 TRİLYONLUK BİLGİ KİRLİLİĞİNE SON VERDİ

ÖTE yandan kamuoyunda Cumhur İttiakı tarafından bilgi kirliliği oluşturularak eski parayla ‘800 trilyon borçlanma’ konusuyla ilgili Meclis Başkanvekili Prof. Dr. Özkan Yıldız açıklamalarda bulundu. Yıldız, “Ortada bu konuyla ilgili büyük bir bilgi kirliliği var. Bizim açıkladığımız 5 büyük proje için krediye ihtiyacımız var. Biz Toplamda 800 milyonu bulan bir talepte bulunmuyoruz. Bizim 217 milyon liralık bir finansmana ihtiyacımız var. İller Bankası olur da kredi talebimizi reddederse diye diğer kredi taleplerini ifade ettik. Yani bizim ihtiyacımız olan 217 milyon lira. Malum Bütünşehir Belediyesi yasasıyla belediyelerin gelirleri ciddi oranda azaldı. Bütün belediyeler borçlanmaya gidiyor. Biz belediyeyi devraldığımızda ciddi bir borçla karşılaştık ve bu borcun çok büyük bir kısmını ödedik. Tekrar belirtmek gerekirse biz bu kredi taleplerini İller Bankası’nın taleplerimizin reddi noktasında görüş belirtmesi durumunda kullanmak için talep ediyoruz. Ancak kalkıp da kamuyounu yanlış bilgilendirmek, bunu manipülasyona döndürmek pek şık olmadı” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.