SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yılbaşında ağaç kesmeyin, fidan dikin!

Bu haber 21 Aralık 2020 - 9:42 'de eklendi.

Torbalı Orman Fidanlık Müdürlüğü, yılbaşında ağaç kesiminin önüne geçmek için önemli projesini bu yılda hayata geçirdi. Yeni yılı ağaç keserek değil fidan dikerek karşılanmasının daha anlamlı olacağını belirten Orman Fidanlık Müdürü Hasan Özşahin, ikliminde fidan dikimine elverişli olduğunu söyledi

TÜM yurtta olduğu gibi Torbalı’da da 2020 yılı için geri sayıma geçildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının tüm hazırlıklarını sürdürdüğü kentte Orman Fidanlık Müdürlüğü ile Orman İşletme Şefliği, kaçak ağaç kesimine karşı alarmın rengini adeta kırmızıya çevirdi. Yaklaşan yılbaşı öncesi çam ağacı kesimini önlemek için denetimlerini artıran iki kurum, devriye sayılarını da artırdı.

İLÇE halkını usulsüz ağaç kesimi konusunda uyaran Torbalı Orman Fidanlık Müdürü Hasan Özşahin, kaçak ağaç kesimin cezasının olduğunu hatırlattı. Kişinin kestiği ağacın sayısına ve cinsine göre para cezasına ya da hapis cezasına çarptırılabildiğine dikkati çeken Özşahin, alınan tedbirlerle kesime asla müsaade edilmeyeceği mesajını verdi. Orman Kanunu’nda, ağaç kesmenin cezasının 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve bin liraya kadar adli para cezası olarak yer aldığından bahseden Özşahin, ayrıca kesilenin fidan olması durumunda verilecek cezanın bir kat artırılacağını belirtti.

BİLİNÇLENME çalışmaları ve önlemler sayesinde usulsüz ağaç kesiminin son yıllarda azaldığına değinen Torbalı Orman Fidanlık Müdürü Hasan Özşahin, “Elde ettiğimiz veriler açıkçası bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Geleceğimiz olan ormanlarımıza yönelebilecek her türlü usulsüzlüğü bertaraf etmek üzere 7/24 esasına göre çalışmaktayız. Bu amaçla Orman İşletme Şefliği’nde oluşturulan koruma birimleri ve ALO 177 ihbar hattımız sürekli faaliyet veriyor. Sosyal ormancılık kapsamında zaten birçok etkinlikte ücretsiz fidan dağıtımı yapılıyor.

BİZLER de diyoruz ki, yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim. İklim, fidan dikmeye elverişli. Fidanlığımızdan temin edeceğiniz çamları, yeni yılın ilk günü toprakla buluşturmak herkesin fikri olmalı. Kimi insanlar yılbaşına çam ağacı süsleyerek girmek isteyebilir. Bu düşüncedekilerin, alışveriş merkezlerindeki yapay çam ağaçlarını almaktansa fidanlığımızdan canlı çam fidanı temin etmeleri ve sonrasında bunu dikmeleridir. Böylelikle herkesin bir dikili ağacı olur.” dedi.

İZMİR’İN fidan ihtiyacının yüzde 70’inin Torbalı’dan karşılandığını sözlerine ekleyen Orman Fidanlık Müdürü Hasan Özşahin, toplumu fidan dikimine yönlendirmeye çalıştıklarını kaydederek, “Kurumumuzda 31 Aralık’ta mesai saati bitimine kadar satış işlemlerinin devam edecek. Yılın son haftasında ilçenin çeşitli noktalarında ücretsiz fidan dağıtımları da gerçekleştirdik.

TORBALI Orman Fidanlık Müdürlüğü olarak hayata geçirdiğimiz proje kapsamında ilçede ağaç kesimlerinin önüne geçmek için tedbirlerimizi de artırdık. Bu çerçevede vatandaşlarımızın yeni yıla fidan dikerek girmelerinin daha anlamlı olacağını düşünüyoruz. Kampanyamıza geçtiğimiz yıl duyulan ilgi oldukça memnun etmişti bizi. Bu yılda aynı durumu yaşayacağımızdan şüphe duymuyoruz. Bunun bu şekilde devam etmesini temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.