SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yılbaşı sepetinin yıllar içindeki fiyat değişimi dudak uçuklattı

Bu haber 14 Aralık 2023 - 1:05 'de eklendi.

Yılbaşıların vazgeçilmezi haline gelen kuruyemiş, içecekler ve cipslerle dolu yılbaşı sepeti fiyatları yıllarca içinde enflasyona bağlı olarak artış gösterdi.

BÜYÜK market zincirlerinin her yıl hazırladığı yılbaşı sepetlerinin içinde kuruyemişten gazlı içeceklere, cipslerden meyve sularına kadar geniş bir yelpazede ürün seçeneği bulunuyor.

YILBAŞILARIN vazgeçilmezi haline gelen yılbaşı sepeti fiyatları, enflasyona bağlı olarak her yıl artıyor. 2014 yılında 169 TL’ye satılan yılbaşı sepeti, 2023 yılında 495 TL’ye kadar çıktı.

BÜYÜK market zincirleri, her yıl yılbaşına özel hazırladıkları sepetlerle müşterilerine çeşitlilik sunuyor. Sepetler, genellikle kuruyemiş, içecekler ve cipslerden oluşuyor. Ancak son yıllarda sepetlerde alkollü içecekler yerine daha sağlıklı ürünlere yer verilmeye başlandı.

SOSYAL medyada 2014 yılında bir market zincirinin yılbaşı sepeti tutarı gündem oldu. 2014 yılında yılbaşı sepetinde 23 çeşit ürün bulunurken ağırlıklı olarak içki bulunduğu halde fiyatı sadece 169 liraydı. Bu yıl ise bir market zincirinin yılbaşı sepetinde hiç içki bulunmayan 29 çeşite sahip sepetin fiyatı ise 795 TL’den satılıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.