SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yerli karpuzda hasat başladı

Bu haber 09 Mayıs 2022 - 1:21 'de eklendi.

Torbalı’da yaşayanların tercih ettikleri meslek alanları değişen ekonomik ve sosyal yapıdan kendine düşüne payı aldı.

FABRİKALARDA kalifiye işçi, beyaz yaka ofis personeli veya hizmet sektöründeki çalışmak isteyenleri sayı gün ve gün artarken tarım sektöründe çalışanların oluşturduğu kemik kadro üretmekten vazgeçmiyor. İlçede tarımsal faaliyetlerinin zorluklarına rağmen en eski mesleklerden olan çiftçiliği bırakmayanların yaz mahsulleri içi geri sayımı sürüyor.

GEÇTİĞİMİZ yıl üreticisinin beklediği kazancı sağlayamayan karpuz ekiminde bu yıl farklı bir yol izledi Üreticiler ekim sırasında fide kaybı vermemek için makine yardımıyla karpuz ekimi yaptı. Traktörlere bağlanan makine ile karpuz fidesi dikelecek olan yerler sıralar halinde naylon kaplama yapılarak tamamlanan işlemle toprakla buluşan fideler ilk ürünlerini verdi.

HASAT için bazı karpuz ekili arazilerin henüz beklediği ve bütün arazilerde hasadın başlamasıyla birlikte fiyatın bir liranın altına düşeceği bilgisine ulaşıldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.