SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yerden ısıtmalı daireler büyük ilgi görüyor

Bu haber 30 Haziran 2017 - 9:27 'de eklendi.

Torbalı’da az uygulanan yerden ısıtmalı sistemle daireler yapan ve bu konutları da uygun fiyata müşterilerine satan Temak İnşaat sahibi Tolga Eleman’ın yaptığı daireler büyük ilgi görüyor.

TEMAK İnşaat’ın sahibi Makine Mühendisi Tolga Eleman’ın yaptığı kaliteli, konforlu, teknolojik ve yerden ısıtmalı konutlar büyük ilgi görüyor. Mühendis olarak ‘yalıtım’ın inşaatlarda hayati önem taşıdığına vurgu yapan Eleman, firma olarak homojen ve daha iyi ve konforlu ısınma için alttan ısıtma teknolojisini uyguladıklarının altını çizdi. Eleman, “Büyük metrekarelere sahip konut, lüks konut demek değildir. Bir evi ‘lüks konut’ sınıfına sokan unsurların başında evin sahip olduğu konfor olanakları gelir. Konutlardaki yerden ısıtma sistemleri de konfor sağlayan unsurlardan biridir. Biz bu konforu uygun fiyata müşterilerimize sunuyoruz” diye konuştu. İlk binasını Ertuğrul Mahallesi’nde 3067 Sokak’ta bulunan su deposu mevkiinde tamamlamak üzere olduklarını dile getiren Tolga Eleman, “Temak inşaat olarak mühendislik ikinci proje alanı İtfaiye Sokağı civarında… Üçüncü projemiz ise Selçuk merkezde otogar civarında bulunmaktadır” dedi.

YERDEN ISITMA DAHA AZ ENERJİ HARCAR

YERDEN ısıtmanın, basitçe, evin tüm tabanını radyatör peteği olarak kullanabilen, düşük ısılarda randımanlı çalışan ve ısınan havanın yukarı çıkması prensibini iyi anlayan bir sistem olduğunu anlatan Tolga Eleman, “Yerden ısıtma sistemleri hemen hemen tüm yakıt tiplerine uyarlanabilir. Yerden ısıtma sistemi öncelikle ayak ve taban bölgesini ısıtır, ayak bölgesi ısıtmanın en fazla gerektiği bölge olduğundan daha fazla konfor hissi oluşur ve daha az enerji harcaması ile ısıtma sağlanır. Klasik tip radyatörlü sistemde, radyatörler içinden geçen suyu ısıtır ve suyun ısıttığı hava yükselir. Bu sistemlerde tavan sıcaklığı her zaman taban sıcaklığından fazla olur.

EŞYALARINIZI İSTEDİĞİNİZ YERE KOYUN

ELEMAN, sözlerine şöyle devam etti; “Çoğumuz evimizi dekore ederken, kanepeyi, koltuğu, masayı koyacağımız yere kalorifer peteğini göz önünde bulundurarak karar veririz. Çünkü radyatörün önünde eşya bulunursa, ısıtma verimi düşecektir. Petekli radyatör sistemlerinde bu şekilde bina hacminin ortalama yüzde 3’ünün verimli kullanılamadığı düşünülmektedir. Yerden ısıtma sistemlerinin bir avantajı da eşyalarınızı istediğiniz yere yerleştirmede sizi özgür bırakmasıdır. Yerden ısıtmanın çoğumuzun aklına gelmeyen bir avantajı da radyatörlü sistemlerdeki gibi duvarlarda is yapmamasıdır” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.