SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yeniköy’deki yalnız mezar türbeye döndü

Bu haber 26 Kasım 2021 - 23:12 'de eklendi.

Kimin olduğu, ne zaman kurulduğu belli olmayan bir mezar, Yeniköy’de türbeye döndürüldü. İnsanlar türbe varsaydıkları mezarın başına gelip dua ediyorlar.

YENİKÖY Mahallesi’nde son yıllarda oldukça tuhaf bir durum yaşanıyor. Mahallede bulunan yalnız bir mezar, bazı vatandaşlar tarafından yıllar önce adeta türbeye çevrilmiş durumda. Mezarın içinde kimin yattığının bilinmemesine ve hangi döneme ait olduğu bilinmemesine rağmen insanlar türbe varsaydıkları mezarın başına gelip dua ediyorlar. Ve yine İslamiyet’e aykırı olmasına rağmen mezar taşlarının etrafına mum dikip mezarın üzerindeki ağaca çaput bağlıyorlar.

DEDECİK Türbesi ismi verilen mezar, dilek dilemek isteyen insanların akınına uğruyor. Vatandaşlar, mezara dua ettikten sonra dilek tutarak mezarı gölgeleyen ağaca bez bağlıyor. Aynı şekilde taş mezarın üzerine ise mum yakıp bozuk para atıyorlar. Söz konusu mezarın gördüğü ilgi yıllar içinde azalsa da hala bazı kişiler tarafından ziyaret ediliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.