SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarımız Necati Dülger yazdı… “İmamoğlu’nun İzmir adayı Buğra Gökçe”

Bu haber 29 Kasım 2023 - 0:01 'de eklendi.

İzmir’in duayen ve en eski gazetecilerinden Hasan Tahsin Kocabaş ağabeyin bundan yanılmıyorsam yaklaşık iki-üç ay evvel bahsettiği ve konuyu daha sonrasında hiç açmadığı Ekrem İmamoğlu’nun İzmir ofisinde CHP’li belediyeleri raportlattığı ile ilgili söyleminden sonra bu konunun takipçisi olup her görüştüğüm Cumhuriyet Halk Partili başkan, başkan yardımcısı, ilçe yöneticisi,eş, dost, çaycı, çorbacısına sorarak o gizli  ofisin izini sürdüm.

Hasan Tahsin Kocabaş’ın bilgi birikimi ve gazeteciliğinin İzmir siyasetine ve İzmir siyaset tarihine hakim olduğunu  bilirim. Ortaya bir iddia attıysa altı doludur. Hoş ara sıra tepesinin tası attımı ortalığı toz duman etsede İzmir’de en iyi gazeteciler içerisinde ilk beşe girer. Ekrem İmamoğlu nireee İzmir niree diyeceksiniz. Genel seçim sonrası ne yardan ne serden geçen İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olabilme ve gelecek süreçte önündeki tüm engelleri kaldırma altyapı hazırlıkları kapsamında İzmir etabına geçmiş bile çoktan. Genel başkan olamasa da örgütteki hakimiyet ve ipler tamamen Ekrem İmamoğlu’nun elinde. Bunu göremeyende bı zahmet siyasetle iştigal olmasın. CHP kulislerinde Buğra Gökçe’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına kesin gözüyle bakılmaya başlandığı örgüt içerisinde de adaylığı konusunda uzlaşıldığı  artık bütün soru işaretlerinin ve engellerin de yavaş yavaş ortadan kaldırılmaya çalışıldığı görülüyor.  Genel Başkan Yardımcısi İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in de “Kimi aday göstersek İzmir’i kazanırız” söylemi emanetçi Genel Başkan Özgür Özel’in “İstanbul,Ankara ve Aydın” dan başka kimseye söz vermedik söylemi İzmir’de bir değişim olacağının en net sinyalidir. Anket mi? Ekrem İmamoğlu’nun İzmir Ofisinde çoktan yapılmıştır. Bu tutum ve söylemler Ekrem İmamoğlu’nun bir sonraki genel seçim için büyükşehirlerde kendi ekibiyle Cumhurbaşkanlığı adaylığı planının bir parçası olacak bir hamle olarak düşünülebilinir. İBB başkanı Tunç Soyer için tehlike çanları önce İstanbul daha sonra İzmir’de çalmaya başladı. Buğra Gökçe ise Ekrem İmamoğlu sadakati ile İzmir’de aday olmaya en müsait isimler arasında bir numaradadır. Biyografisini ve İzmir’de belediyecilik tecrübesini de yazarsak yazımız çok uzayacak. Eee lafıda fazla uzatmamak gerek bekleyip göreceğiz.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.