SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yeni yıl gelmeden haberleri geldi: Kırmızı ete dev zam kapıda!

Bu haber 11 Aralık 2023 - 0:48 'de eklendi.

Rekabet Kurumu sürekli tırmanan fiyatlar nedeniyle kırmızı et sektörü hakkında inceleme başlattı. Peki et fiyatları neden zamlanıyor?

TÜRKİYE genelinde enflasyon zamları nedeniyle artan fiyat artışları kırmızı et fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Yetkililer konuyla alakalı araştırma başlattıklarını duyurmuştu.

YAPISAL SORUNUMUZ FİYAT İSTİKRARININ SAĞLANAMAMIŞ OLMASIDIR

UZMANLAR et fiyatlarındaki artışın sebebi ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bunu manipülasyona bağlamak sektör yapısı gereği doğru değildir. Şu 10 gündür fiyatlarda bir yükseliş olduğu doğrudur. Süt fiyatlarının aşırı düşmesiyle birlikte sağılması gereken inekler kesime gitmişti. Elde edeceğimiz buzağıları da biz kaybettik. Bundan ötürü 2023 yılı ilk 10 ayında 684 milyon dolar civarında biz yurt dışından canlı hayvan ithal ettik. Yapısal sorunumuz fiyat istikrarının sağlanamamış olmasıdır. Aşırı bir piyasada arz olduğunda fiyatlar maliyetin altına düşüyor. Arz yeniden düştüğünde de bu sefer de aylara yayılan, yayılması gereken artış bir anda oluyor.”

ETE ZAM GELECEK Mİ?

UZMANLARA göre sorunun yanıtı ‘Evet’ çünkü yakın zamanda yem fiyatlarında büyük artışlar yaşandı. Yeni gelmesi beklenen zamlar hakkında da konuşan uzmanlar “Son 15 günde özellikle çuvalda 50 liralık bir artış oldu. Yem hammaddelerinde de öyle… Bu 2-3 aylık kısa bir sürede yüzde 50’ye yakın bir artış demek oluyor. Tabii buraların da incelenmesi gerektiğini biz düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Rekabet Kurumu ön incelemenin ardından sektördeki yapısal sorunların tespiti ve çözüm önerileri getirilmesi için sektör incelemesi başlattı.

SERBEST PİYASADA DANA KARKAS KESİM FİYATLARI

Ege Bölgesi: 254.00TL/Kg

Akdeniz Bölgesi: 252.00 TL/Kg

Marmara Bölgesi: 256.20 TL/Kg

İç Anadolu Bölgesi: 243.00 TL/Kg

Doğu Anadolu Bölgesi: 239.75 TL/Kg

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 236.00 TL/Kg

Karadeniz Bölgesi: 246.00 TL/Kg

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.