SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yem fiyatlarındaki zam, civciv fiyatlarına yansıdı

Bu haber 30 Mayıs 2022 - 22:37 'de eklendi.

Torbalı gün geçtikçe ekonomik ve sosyal alanda büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. İlçe son yıllarda hayvancılık alanındaki gelişimiyle ön plana çıkıyor.

ÇOĞUNLUKLA bilinen sanayisinin yanı sıra birçok tarımsal faaliyetin yürütüldüğü ilçede, hayvancılık sektörü de son yıllarda yapılan yatırımlarla ilerleme kat etti. Bu bağlamda tavuk çiftlikleri yapılan yatırımlardan kendine düşen payı alarak ilçe adına büyük noktalara ulaştı. İlçe sınırları içerisinde çeşitli firmalar adına üretilen tavuklar ülke pazarının yanı sıra yurt dışında da alıcı buluyor. Çiftliklerde ve bahçelerde beslenerek yumurta üretimi için civcivler pazarlardaki yerini aldı.

YUMURTA üretimi yapan fabrikaların ticari başarılarıyla büyümeleri sürerken ilçedeki irili ufaklı organik tavuk yumurtası yapan çiftlik ve kümeslerin sayısında artış yaşanıyor. Kümes ve çiftliklerde fabrika üretimi yumurtandan ziyade organik yumurta üretimi yapılıyor. Bu yıl çiftliklerde tavukların kuluçka döneminde ortaya çıkan sıkıntılardan dolayı kuluçka işlemi makinelere devredildi.

KUŞÇU Osman lakabıyla bilinen Osman Beklen, fiyat artışının üretim maliyetine bağlı olduğuna değinerek “Kümeslerindeki tavuk sayısını arttırmak ve tavuk beslemek isteyenler için civcivleri satışa sunduk. Yeni kümes kurmak isteyenler için şuan en iyi dönem. Ancak civciv fiyatları bir önce ki yıla kıyasla zamlandı. Tanesi 10 TL’den satışa sunuluyor. Bu fiyat artışının sebebi ise üretim ve yem fiyatlarındaki zamlardan kaynaklanıyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.