SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yazıbaşı’lı öğrencilerden ‘Kuşlara Bir Damla Umut Ol’ etkinliği

Bu haber 05 Mart 2023 - 4:34 'de eklendi.

Yazıbaşı Şehit Çağatay Necati Dinç İlkokulu çok anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Ormanlarda yaşayan canlıların yaşam koşulları konusunda farkındalık oluşturmak için ‘Kuşlara Bir Damla Umut Ol’ etkinliği yapıldı

TORBALI İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya tarafından ziyaret edilen okuldaki öğrencilerin çalışmalarına tam not verdi. Işıkkaya öğrencilerle birlikte hazırlanan kuş yuvalarını çevreye astı.

OKULDAN yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘Okullarda Orman Programı okul öncesi, ilk ve ortaokullarda uygulanan, amacı orman eko-sistemi ile ilgili bilginin açık hava etkinlikleri, okul bahçesi veya ormanlara inceleme gezileri düzenleyerek arttırılması ve deneyimlerin uluslararası düzeyde paylaşılması olan bir çevre eğitim programıdır. Program bu amaca yönelik olarak, ormanların eğitsel etkinliklerde kullanılmasını teşvik eder, ormanlarla ilgili olarak yapılacak yerel, ulusal ve uluslararası faaliyetleri desteklemeyi hedefler.

AMAÇLARIMIZ

1) Sürdürülebilirlik için eğitim

2) Disiplinlerarası yaklaşım

3) Alternatif Eğitim Metotları

– Okul Dışında Eğitim

– Yaşayarak öğrenme

4) Değerler eğitimi

5) Eğitimin çeşitli etkinliklerle desteklenmesi (oyun, tiyatro, müzik, resim vb)

OKULLARDA Orman Programı klasik eğitim metotlarından farklı olarak yukarıda belirtilen temellerin sağlanması esasına dayalıdır. Program, sürdürülebilir bir yaşam için eğitimin en temel araç olduğu inancıyla, işlenecek konuların sadece bir dersle sınırlandırılmayıp tüm eğitim sürecine yansıtıldığı (okuldaki tüm zümrelerde uygulanabilirlik hedefi) , öğrencinin birebir içersinde olacağı alternatif eğitim metotlarının uygulandığı ve bunun sonucunda değerler eğitiminin de yer aldığı bir temele sahiptir.

BİZ de bu hedef ve amaçlar doğrultusunda, hazırlamış olduğumuz yıllık program çerçevesinde, haftalık ve aylık etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda anasınıflarımızla geri dönüşüm defilesi, geri dönüşüm sergisi, tohumdan fidana işaret dili şarkısı, ilkokul öğrencilerimizle geri dönüşüm ve bio enerji sergisi, orman ve çevre ile ilgili farkındalık yaratacak tanıtıcı ve bilgilendirici sunum ve çalışmalar. Orman gezileri ve fidan dikimleri. Ormanlarda yaşayan canlıların yaşam koşulları konusunda farkındalık oluşturmak için için kuşlara bir damla umut ol etkinliği yapıldı. Haziran ayına kadar bu tür çalışmalarımız devam edecek.’

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.