SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yaz tatili başladı, çıraklar işbaşı yaptı

Bu haber 21 Haziran 2023 - 1:01 'de eklendi.

Yaz tatilinin başlaması ve çocuklar için sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla birlikte sanayi sitesi çıraklarla doldu.

ÜLKEMİZDE çocukların eğitim döneminde okula gidip yaz tatilinde çıraklık yapması bir gelenek. Mesleği sürekli olarak devam ettirecek çıraklar artık pek bulunmasa da Torbalı Sanayi Sitesi, yaz tatilinde geçici çıraklarla doluyor.

‘ÇALIŞMANIN ZORLUĞUNU ANLAYAN ÇOCUKLAR OKULDA DERSLERİNE DAHA ÇOK ÇALIŞIYOR’

BU gelenek, çocukların hem dış dünyaya dair tecrübe kazanmalarını sağlıyor hem de anne babalara göre ‘çalışmanın zorluğunu anlayan çocuklar okulda derslerine daha çok çalışıyor’. Akademik eğitim düşünmeyen ve çıraklığını yaptığı mesleği beğenen çocuklar ise bu mesleği öğrenme ve sürdürme şansı buluyor.

ÇIRAK VE KALFA YETİŞMİYOR

ANCAK sanayi sektöründeki bu sezonluk çıraklık, sektör için sorunlara yol açıyor. Okullar açıldığında ustalar, çırak bulamıyor. Çırak ve kalfa yetişmemesi, fabrikalarda bile kalifiyeli personel sorununa yol açıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.