SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yatırımcıya uyarı: Altın fiyatı daha da artacak!

Bu haber 25 Aralık 2023 - 0:34 'de eklendi.

Has altının gramının 2000 lirayı aşmasından sonra yukarı doğru bir eğilimin devam edeceğini öngören İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, “Bugünkü rakamlar rekor seviyeye gelmiş olsa da bana göre yüksek değil. Çünkü altın fiyatı uzun süredir baskılanıyor. Bu nedenle altının, en güvenli yatırım aracı olduğunu söylüyorum. 2024’e, altının gram fiyatı 2000 liranın üstünde gireriz ve önümüzdeki yıl bu rakam 3 bin lirayı bulur” dedi.

İZMİR Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu’nun iki ay önce yaptığı açıklamada, “Bugün 1770 lira olan altının gramının yılbaşına kadar 2 bin lirayı bulacak” öngörüsü gerçek oldu. Altının gramı 2010 lirayı görürken, çeyrek altın 3 bin 390, Ata Altını da 13 bin 730 lirayı gördü. Altın fiyatının uzun süredir baskılandığını, bu nedenle 2000 lira direncinin kırılamadığını belirten Başkan Buyrukçu, “O direnç artık kırıldı. Bundan sonra piyasa, kısa süreli de olsa yatırımcıya altın alma fırsatı verebilir ancak genelde yukarıya doğru eğilim devam eder” dedi. Başkan Buyrukçu, altın fiyatının rekor seviyeye gelmesine rağmen yüksek olmadığını, önümüzdeki süreçte daha da artacağını işaret etti.

BUGÜNKÜ YÜKSELİŞİ TÜM YATIRIM UZMANLARI SÖYLÜYORDU

2014 yılında altın fiyatlarının çok daha artacağını öngördüklerini, bu artışın en az yüzde 50 olacağını düşündüklerini anlatan İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, “Altın bu saatten sonra tutulmaz. 2014 yılına, altının gramı 2 bin liranın üzerinde gireriz. Dolarda spekülatif hareket yok, Ons’un artışından kaynaklı bir yükselme görüldü. Direncin kırılması önemliydi piyasalar için ve o direnç kırıldı. Psikolojik sınır aşıldı. Her zaman söylediğim gibi altın, yatırımcının en güvenli limanıdır. Uzun süre durağan seyir vardı. O durağanlığın, yükselişe geçeceğini tahmin etmek zor değildi. Çünkü altın fiyatları baskılanıyordu. Bunu dünyadaki, ülkemizdeki tüm yatırım uzmanları da söylüyorlardı. Nitekim yukarıya doğru çıkış başladı. 2024’te en az yüzde 50’lik artış olur. Altının gramının önümüzdeki yılın sonuna kadar 3 bin liraya kadar çıkacağı öngörülüyor. Yatırımcılara, bugünkü rekor fiyatlara rağmen yine de altın almalarını, altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü bana göre bu fiyatlar yüksek değil. Altının fiyatı, olması gereken yerde değil. Altın, zaman zaman yatırımcıya alım fırsatı tanır ama şunu açıkça söyleyebilirim ki, altının gramı öyle 1900 liralara kadar kesinlikle düşmez.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.