SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yaşlıların ‘huzur’u yok!

Bu haber 28 Eylül 2023 - 11:54 'de eklendi.

Yaşamlarını huzurevlerinde geçiren yaşlı vatandaşlar, artan fiyatlar sebebiyle zor durumda… Emekli ya da yaşlılık maaşını huzurevine bağlayarak yaşamını idame ettiren vatandaşların tek çaresi ise artık aile desteği… İzmir’de özel huzurevi ücretleri aylık 18 bin TL le 24 bin TL arasında değişiyor. Torbalı’da da bir tane devlete ait olmak üzere toplam 4 tane huzurevi bulunuyor.

EKONOMİDE yaşanan olumsuzluklar başta gençler olmak üzere toplumun birçok katmanını etkiliyor. Maaşlarına zam gelmeyen emekliler ise ya ek iş yapıyor ya da aile desteği ile ayakta kalmaya çalışıyor.

ÜÇ YATAKLI ODA AYLIK 21 BİN TL

BAKIMA ihtiyaç duyan yaşlılar için ise ikinci adres huzurevleri… Devlete ait huzurevlerinin sayısının yetersizliği sebebiyle vatandaşlar özel huzurevlerinde yer bulma telaşında… Artan maliyetler sebebiyle özel huzurevlerinde fiyat artışları oldukça yükseldi. Dört yataklı odalarda aylık 18-20 bin TL bandında ücret alınırken 3 yataklı odalar 21 bin TL’den hizmet sunmaya başlandı. Emekli maaşlarının düşüklüğü sebebiyle vatandaşlar aile desteği ile huzurevi ücretini ödeyebilecek durumda…

BÜYÜKŞEHİR’İN HUZUREVİ FİYATLARI MAKUL

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’ne ait huzurevine ise hücum var. Huzurevinde tek kişilik ve geriatri olarak hizmet veren odalar 4170 TL, iki kişilik odalar 2085 TL, üç kişilik odalar ise 1940 TL ücret ödeniyor. Fiyatların çok uygun olması sebebiyle de belediyeye ait huzurevine yerleşmek isteyen vatandaşların sayısı her gün artıyor. Şu an için 1749 vatandaş belediyeye ait huzurevinde kalabilmek için sıra bekliyor. Torbalı’da ise Büyükşehir’e ait huzurevi bulunmuyor!

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.