SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yasak sondajın cezası ağır!

Bu haber 29 Kasım 2021 - 3:41 'de eklendi.

Son yıllarda kuraklık tehlikesi yaşayan Torbalı Ovası’da yasak sondaj işlemi gerçekleştiren kişilere yönelik operasyon başlatıldı.

TORBALI Ovasında geçtiğimi yıldan bu yana baş gösteren kuraklık tehlikesine tedbir amaçlı olarak sondaj yasağı uygulanıyor. Yeraltı sularına, 5 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan düzenleme ile sondaj yasağı getirilmesi, üreticiyi büyük tehlikeyle baş başa bırakmıştı.

SONDAJ yasağının ardından uygulama; Çeşme-Karaburun, Tahtalı-Seferihisar ve İzmir körfez alt havzasının yanı sıra Torbalı olmak üzere Bayıdır, Beydağ, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Selçuk ve Tire ilçelerinin dahil olduğu Küçük Menderes Havzası’na da sıçramıştı.

TORBALI bölgesindeki çiftçiler sondaj yasağının biran önce kaldırılması gerektiğini ifade ederken, yasak sondaj ihbarları ise artmaya başladı. Yetkililer son günlerde yasak sondaj yapanların peşine düştü. Genellikle Subaşı, Atalan, Tulum, Naime, Göllüce ve Bülbüldere gibi mahallelerde yapılan incelemelerde şuana kadar işlem yapıldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.