SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yasak olmasına rağmen tel örgüler arasından kaçak geçiş yapılıyor

Bu haber 13 Temmuz 2022 - 5:17 'de eklendi.

Uzun yıllar çevre il ve otogara gitmek için otobana çıkan Torbalılılar düzenlemeler ve yasaklar nedeniyle bu alışkanlığı terk etmişti. Yasaklara rağmen yolcuların yeniden otobana çıktığı, kendilerine engel olan tel örgülerine yeniden zarar verildiği görüldü.

İZMİR– Aydın Otoyolu Özbey Mahallesi köprüsü yeniden durak gibi kullanılmaya başlandı. Önceki yıllarda Torbalılar tarafından İzmir garajına ya da farklı bir ile gitmek için kestirme olarak kullanılan ve geçişin önlenmesi için yapılan tellerin kesildiği otobanda yeniden yolcu hareketliliği başladı. Tel örgüler yeniden kesilirken, acil durumlar için yapılan kapının kilidi de vatandaşlar tarafından açtırıldı. Tüm bunlar nedeniyle otobüslerle daha kısa sürede çevre illere gitmek isteyenler soluğu burada alıyor. Çeşitli illerden Torbalı’ya gelen vatandaşlar, İzmir Garajı’na gitmek yerine bu bölgede inmeyi tercih edebiliyor. Böylelikle zaman kazanan vatandaşlar bu yola başvuruyor. Otobanda yolcu indirme ve bindirme işlemi yasak olmasına rağmen, birçok firma bu yasağa aldırmıyor.

TEL ÖRGÜ YENİDEN AÇILDI

1995 yılında yapımı tamamlandıktan sonra hizmete açılan İzmir-Aydın Otoyolu, özellikle ilçe içindeki birçok esnafı olumsuz etkilemişti. Otoyol hizmete girmeden önce İzmir-Aydın asfaltını kullanan araçlar, ilçeye büyük kazançlar bırakıyordu. Ayrıca seyahat edecek olan vatandaşlarda garaja gitmeden, burada otobüse binip inebiliyordu. Ancak yaklaşık 25 yıl önce otobanın açılmasının ardından bu durum tamamen değişti. Artık seyahat acenteleri, İzmir-Aydın Karayolu’nu kullanmak yerine İzmir-Aydın Otoyolu’nu kullanmaya başladı. İzmir Garajı’na gitmek istemeyen vatandaşlar kendilerince bir çözüm üretmişti. Otoyola girişin engellenmesi için etrafına çevrilen tel örgüleri kopartan vatandaşlar, burada otobüse inip biniyordu. Uzun bir süre buradan otobüslere binemeyen yolcular yeniden tel örgüleri kesip kaçak olarak otobandan otobüslere biniyor.

DURAK İSTEKLERİ HAVADA KALDI

YAZIN artan hareketlilik kışın da devam ediyor. Yaz aylarında tatil bölgelerine gitmek isteyenler tarafından kullanılan otobandaki bu durum, birçok tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Otobanda araçların hızlı seyretmesi, yolda bekleyen vatandaşlar için kazaya davetiye çıkarıyor. Otobanı mecburiyetten kullandıklarını ifade eden Yusuf Kaynar, “Torbalı’dan bölgedeki şehirlere gitmek için otobanda inip biniyoruz. Güney bölgesine gidebilmek için ilk önce İzmir Otogarı’na gidiyoruz ve oradan da tekrar geri dönüyoruz. Bu durum 3 saatlik bir kayba yol açıyor. Torbalı içerisinde, otobüslerin yolcu alacağı bir durak yapılsa bizde otoyolda otobüsten inip binmeyiz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.