SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yaprak kımıldamıyor… İkinci el dip yaptı!

Bu haber 28 Eylül 2023 - 8:09 'de eklendi.

Torbalılı galericiler, Nisan ayında tavan yapan satışların son k aydır dibe vurduğunu belirterek, “Kimse borca girmek istemiyor” dedi. Bu kötü gidişin, kredi faizlerinin yüksekliği, kredi miktarının düşüklüğü, taksit sayısının az oluşundan kaynaklandığını söylediler.

İKİNCİ el araç piyasasında Nisan ve Mayıs aylarında tavan yapan satışlar durdu. Ağustos ayı başında başlayan satışlardaki azalmanın bugün itibariyle dip yaptığını belirten galericiler, da şu günlerde yaprak kımıldamadığını söyledi.

TAKSİT SAYISI DÜŞÜNCE, GERİ ÖDEME MEBLAĞI ARTTI

YAŞANAN belirsizlik can sıkıcı boyutlara ulaştığını ulaştı. Araç kredisi faizlerinin yüzde 4, bazı bankalarda yüzde 6 olduğunu, taksit sayısının 12’ye indirildiğini ve tüketiciye ödenen kredi miktarının çok komik seviyeye düşürüldüğünü hatırlatan yetkililer, şu değerlendirmelerde bulundu: “İkinci el otomobil satışları bıçak gibi kesildi. İki aydır yaprak kımıldamıyor. Faizler yüksek, kredi taleplerine cevap verilmiyor, kredi çıkmıyor; kredi ödeme taksit sayısı 12’ye indirilince ödenecek meblağlar yüksek oluyor. İnsanlar bu şartlarda nasıl araba alma cesaretini gösterebilir? İnsanlar ekonominin kötü olduğu şu günlerde borca girmek istemiyor. Belirsizlik var. Fiyatlar düşer mi diye beklenti içinde olanlar var. Fiyatların çok aşağılara ineceğini sanmıyorum”

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.